En kul liten dings

| 18. april 2012 | 0 Comments

Hama har en IR-sensor som lar deg fotografere selv om du ikke er i nærheten.

Hama IR Fotocelle DCCS Systembase

Hama IR Fotocelle DCCS Systembase

Mange bilder du har sett av ville dyr er tatt ved hjelp av en sensor som registrerer når det er bevegelse i nærheten, og så tar bildet. Det kan være av dyr som er så sky at de ikke vil komme i nærheten dersom det er en fotograf der.

Dette har vært sært spesialutstyr, men Hama har nå en enkel og rimelig sak til 795,- kroner som gjør samme nytten.

Hvis du vil ta bilde av nattdyr, men ikke orker å sitte opp hele natta, er dette løsningen. I norsk natur kan det være langt mellom de store dyrene, men setter du opp denne, kan du gå og gjøre noe annet i timevis, og la kameraet fotografere selv. Av en eller annen grunn blir bildene likevel ditt åndsverk.

Produktet består av en batteridrevet IR-sender og en mottaker du kobler til kameraet. Rekkevidden på senderen er opp til 5 meter. Når strålen fra senderen blir brutt, tar kameraet bilde.

Du kan få forlengelseskabel til sensoren, så den kan stå inntil 5 meter fra kameraet, og du får kompatibel kabel til Canon, Nikon, Sony, Olympus og Panasonic. Både sender og mottaker er utstyrt med stativfeste.

Er man på en hytte i skogen, må dette være helt supert. Sjekk værmeldinga, at det ikke blir alt for mye regn, sett opp kameraet der du regner med at det kommer dyr. Legg evt. ut noe åte for å være sikker på å få napp, og gå inn på hytta og kos deg. Rene julaften når du dagen etterpå når du går gjennom bildene som er tatt.

Hvis ikke kameraet ble stjålet i løpet av natta, da.

Hama IR Fotocelle DCCS Systembase

Tags: , ,

Category: Annet