Nå kommer 4K til lavbudsjett

| 3. april 2012 | 0 Comments

Sony lanserer NEX-FS700 med E-fatning og som er klargjort for 4K video.

På lanseringstidspunktet støtter kameraet kun full HD, men en oppgradering som vil komme senere gjør at kameraet vil støtte 4K og RAW rett ut av kameraet. Den samme oppgraderingen vil også støtte høyhastighetsvideo i full HD med 240 bps.

Det har blitt populært å ta opp video på kameraer med store bildebrikker, da det gir deg stor kontroll over dybdeskarpheten, og du har mulighet til å bruke ordentligevidvinkler. Med introduksjonen av video-opptak med speilreflekskameraer ble det også tilgjengelig for de aller fleste. Men de iherdige videofotografene var ikke helt fornøyd med ergonomi og funksjonalitet på speilrefleksene, og dermed ble det introdusert dedikerte videokameraer med store brikker og fatning for speilrefleksoptikk.

Nye Sony NEX-FS700. Vil snart støtte 4K video.

Sony var en av de første på markedet med en slik modell, og i dag lanserer de en oppgradert versjon som om kort tid vil støtte 4K video (ca 4000 x 2000 piksler altså 4x dataemengden til full HD).

Mange oppløsninger og hastigheter
NEX-FS700 vil støtte en rekke oppløsninger og hastigheter: Den vil støtte 1080/50p og 60p, 720/60i, 24p, 25p og 30p, du kan ta ut video via en 3G HD-SDI-utgang i 23.98p, 25p og 29.97p og du kan ta opp høyhastighetsvideo i 1080 med 240 eller 120 bilder pr sekund. Sistnevnte kun i henholdsvis 8 og 16 sekunders snutter. Går du ned på oppløsning kan du også filme helt opp til 960 bilder pr. sekund.

Kameraet har innbygd ND-filtre som du kobler inn ved å dreie på et hjul. Du kan velge mellom 0, 2, 4 eller 6 stopp.

Vi har ikke fått informasjon om når det kommer til Norge, eller hva det vil koste her, men i USA vil den koste ca $8000, så et sted rundt 70-75 000 kroner er å forvente i Norge.

Tags: , , ,

Category: Videokamera