NEX for begynnere

| 17. mai 2012 | 0 Comments

Sony NEX-F3 gjør det hele enklere for deg.

Sony Nex-F3

Sony Nex-F3. Finnes også i sølv.

Hvis du ønsker deg et speilløst kamera, men ikke vet, eller vil vite, hvordan et kamera fungerer, lanserer nå Sony en modell rettet spesielt mot deg.

En svært kompakt modell, ikke stort større enn et kompaktkamera, men med bildekvaliteten til et speilreflekskamera og med utskiftbar optikk til varierende forhold.

Tilpasset nybegynneren
NEX-F3 har fått en ny autofunksjon som skal håndtere de aller fleste forhold bedre enn de fleste ville klart manuelt. Det betyr at du kan konsentrere deg om motiv og komposisjon og overlate resten til kameraet. Hvis du vil stille inn ting selv,  har du også mulighet til det. Det meste kan styres via menyene, men ønsker du å  bruke knappene som finnes, kan du tilpasse flere av disse til egne behov.

Vippbar skjerm er praktisk i mange tilfeller, men ikke første og fremst til selvportrett.

Men det er ikke bare nybegynnernes kamera. Det er også narsissistenes kamera. Sony påpeker gjentatte ganger hvor lett det er å ta selvportrett når du har en OLED-skjerm som kan vippes 180°, slik at du kan se bildet på skjermen når du ser mot framsiden av kameraet. Moro er det sikkert.

Kameraet har en rekke effekter du kan bruke for å være kreativ eller bare ha det gøy.

Bildebrikke og prosessor er de samme som i NEX-C3, så du kan forvente den samme bildekvaliteten. Høyeste ISO-verdi er 16000.

Kameraet lades via USB.

Sony NEX-F3 blir å finne i butikken i løpet av juni, og det kan bli ditt for 4900,- kroner som kit sammen med et 18-55mm objektiv.

Nytt objektiv for deg som helst ikke vil skifte så ofte.

Nytt objektiv
Samtidig med nytt kompakt systemkamera, lanserer Sony også et tilhørende objektiv. Det er en lang zoom med brennvidder fra 18-200mm f/3,5-6,3. Dette er et objektiv som dekker omtrent alle behov du har for lange og korte brennvidder, og har blitt mindre og lettere enn forgjengeren. Den har innebygd bildestabilisator.

Objektivet har fått navnet SEL-18200LE og vil koste 5900,- kroner når det kommer i salg i juli.

Les også om de andre nyhetene fra Sony i dag.

Tags: , , , ,

Category: Objektiv, speilløst