Sony med rimelig speil

| 17. mai 2012 | 0 Comments

Lanserer Alpha SLT-A37 som er raskere og gir høyere bildekvalitet.

Sony Alpha SLT-A37

Sony Alpha SLT-A37

På selveste nasjonaldagen har Sony lansering av kameraer. Har de ikke hørt om 17. mai der borte i Japan, eller? Uansett dag og uansett vær og føreforhold, uoppfordret og med uryddig hår, bringer vi deg nyhetene fra fotoverden.

I dag er det altså Sony Alpha SLT-A37 (også kalt Sony A37) det dreier seg om. Det er en rimelig modell som overtar etter A35.

Mindre støy
Endringene er ikke de helt store fra forgjengeren, men en ny, kraftigere prosessor gir mindre støy enn før, og dermed har du også mulighet til å skru ISO-verdien opp til 16000. Ved å ta flere bilder rett etter hverandre, og sammenlikne støyen for å lettere skille «snørr fra barter», kan man få inntil ISO 25600. Bildebrikken er den samme som før, en såkalt Exmor APS HD CMOS på 16 megapiksler.

LCD-skjermen på 6,8cm er nå vippbar opp eller ned, som er meget nyttig når du fotograferer i vanskelige vinkler, som for eksempel makro eller over store folkemengder.

Vippbar skjerm er ofte nyttig.

Bedre portretter
En ganske interessant funksjon er det Sony kaller «Auto Portrait framing». Velger du denne funksjonen, vil kameaet gjenkjenne motivet, og beskjære det etter en del alment anerkjente regler for slikt. På den måten får du det utsnittet du kanskje ønsker deg, men ikke alltid klarer å lage selv.

I likhet med de andre Sony-kameraene med betegnelsen SLT, er ikke A37 et egentlig speilreflekskamera. Det har et fast speil som slipper gjennom det meste av lyset inn på bildebrikken, men noe av lyset reflekteres opp til en autofokussensor, slik at du har kontinuerlig fasedetekteringsfokus også ved høy seriebildehastighet og ved videoopptak. Du får altså bedre autofokus med skjermvisning og video enn på andre kameraer.

Denne løsningen gjør at du ikke får optisk søker slik som på vanlige speilreflekskkameraer. Til gjengjeld har du en ganske skarp og god elektronisk søker, som har sine fordeler og ulemper i forhold til den optiske varianten.

Tilpasset nybegynnere
Auto-funksjonene er tilpasset uerfarne brukere, og skal gjøre det mulig for deg å få de bildene du ønsker (eller som kameraet tror du ønsker) uten å besitte teknisk kunnskap om hvordan et kamera fungerer.

Sony har funnet en måte å interpolere bildene på, det vil si øke pikselantallet, som skal fungere meget bra. Det betyr at du nå kan beskjære bilder, enten for overnevnte portrettfunksjon eller for å få en tele-effekt. Deretter kan kameraet oppskalere bildet til det opprinnelige anntallet piksler. Hvor bra resultatet blir, vet vi ikke, men Sony hevder at det skal mye til å se forskjell i forhold til et bilde som originalt hadde det samme antall piksler.

A37 har innebygd bildestabilisator i kamerahuset, slik at den fungerer med alle objektiver.

Kameraet kommer i salg i juni og får en veiledende pris på 4900,- kroner som kit med 18-55mm objektiv.

Nytt objektiv som dekker de fleste vanlige brennvidder.

Nytt objektiv
Sammen med kameraet lanseres det også et nytt objektiv, Sony SAL 18135, 18-135mm f/3,5-5,6, beregnet blant annet som reiseobjektiv, da det har et zoom-omfang som dekker de mest interessante områdene samtidig som det er ganske kompakt.

Det har blitt juli før du finner objektivet i butikken, og da får det en pris på 3600,- kroner.

Les også om de andre nyhetene fra Sony i dag.

Tags: , , , , , ,

Category: Objektiv, SPEILREFLEKS